Infografik: Trend Online Shopping Rakyat Malaysia

infografik-trend-online-shopping-rakyat-malaysia
Dengan pelbagai kaedah dan platform jual beli atas talian yang tersedia pada hari ini, sudah pasti ia telah menarik minat lebih ramai pengguna untuk mencuba dan mengalami sendiri bagaimana jual beli atas talian berlaku.

Hari ini, pihak PayPal Malaysia melalui Amanz berkongsi satu infografik menceritakan tabiat pengguna di Malaysia dalam aktiviti jual beli atas talian.

infografik-trend-jual-beli-atas-talian-pengguna-internet-malaysia

Trend ini dijangka akan terus meningkat naik pada tahun-tahun akan datang di mana seperti yang kita boleh lihat pada hari ini, sudah banyak pemilik perniagaan sudah mula membina kedai atas-talian (online shop) masing-masing bagi memudahkan para pengguna membuat pesanan dengan mudah.

Apa pendapat anda tentang trend ini?

Kongsikan pendapat anda di ruangan komen di bawah ini.

Published by

Zainudin Zulhilmi

Akan di-update kemudian.

23 thoughts on “Infografik: Trend Online Shopping Rakyat Malaysia”

  1. Ya, benar. Tidak semua barang sesuai dijual di Internet. Tetapi, tidak mustahil. Kita boleh lihat sekarang dengan kehadiran Zalora contohnya, pengguna boleh menempah kasut melaluinya.

   Perkara ini adalah satu ‘idea gila’ jika dikongsi satu ketika dahulu. Tetapi, kuasa teknologi telah merubah segalanya. Setiap pelusuk dunia (dengan capaian Internet) boleh ditembusi. Jika kena dengan caranya, pasti membawa pulangan yang membanggakan.
   Entri terbaru Zulhilmi Zainudin – Kenapa Kita Perlu Hormati Masa Orang Lain?My Profile

  1. Sekarang sudah semakin mudah untuk bershopping online. Sebagai pengguna bijak, kita harus sentiasa peka dengan produk di pasaran.

   Adakalanya, ada barang di Internet yang jauh lebih murah dan berkualiti berbanding yang ditawarkan di pasaran biasa.
   Entri terbaru Zulhilmi Zainudin – Apa Itu Link Building?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge